20lik Diş Nedir?

20_lik_dis_cekimi
20’lik Diş Görüntüsü

Yirmilik diş çenede yer darlığından çıkmayan, çıksa bile çoğu insanda çiğneme fonksiyonu olmayan üçüncü azı dişidir. Genellikle 17-25 yaş aralığında çıkar, günümüzde karşılaştığımız klinik vakalarda 13 yaşından itibaren 20lik dişlerin çekimine ihtiyaç duyulmaktadır.

20’lik Diş  Neden Çekilir ?

20’lik Diş 3 sebepten ötürü çekilir bunlar ;

apse_yapan_20_lik_dis
Diş Eti apsesi oluşan 20’lik Diş Çekimi
  1. Diş eti apsesi oluşturduğu durumlarda,

    komsu_disi_curuten_20lik_dis
    Komşu Dişi Çürüten 20’lik Diş Görüntüsü
  2. Komşu dişe teması olduğu ve komşu dişe zarar vereceği durumlarda,

    SÜREKLİ AĞRI YAPAN KÖK UCU SİNİRE KOMŞU DİŞE KORONEKTOMİ OPERASYONU YAPILMASI
    SÜREKLİ AĞRI YAPAN KÖK UCU SİNİRE KOMŞU DİŞE
    KORONEKTOMİ OPERASYONU YAPILMASI
  3.  Sürekli ağrı yapması, kulak çınlaması yapması ve çene sinirine zarar vermesi ve durumlarında kesinlikçe çekilmesi veya önleyici tedbir ( operkulektomi veya koronektomi  operasyonu) alınması zorundadır.

20lik Diş Nasıl Çekilir?

Genel olarak hastalarımızın korkulu rüyası olan 20 lik diş çekimi, dişe bağlı olarak zor veya kolay bir şekilde olabilmektedir. İşlem süresi1 dk ile 2 saat arasında değişiklik gösterebilmektedir. Bunun için korkmak yerine diş hekimi muayenesi olarak işlem hakkında bilgi almak en sağlıklısıdır.

4 farklı çekim şekli vardır bunlar;

  1. Normal Çekim ; 20 lik diş 3 üncü azı pozisyonunda çıkmış ve çekilmesi gerekiyorsa normal diş çekimi olarak işlem yapılır. Ücretlendirme normal diş çekim ücretidir.
  2. Yarı Gömülü 20 lik Diş Çekimi ; dişin bir kısmı çıkmış bir kısmı diş eti altındadır. Koronel kısımda kemik retansiyonu yoktur. Basit bir diş eti kesisi ile diş eti serbestleştirilir ve diş normal diş çekimi yapılır ve dikiş atılır. Antibiyotik kullanımına sekonder enfeksiyon gelişmediği sürece gerek kalmaz. Kemik müdahalesi yoktur. Ücretlendirmesi normal çekim ücretinden yüksektir.
  3. Tam Gömülü 20 lik Diş Çekimi ; dişin tamamı diş eti altındadır. Diş ile diş eti arasında çene kemiği yoktur. Diş eti açılır ve diş teknik hamleler ile oynatılır gerekirse diş 3 parçaya ayrılır ve çekilir. İşlem sonrası antibiyotik kullanımı gerekmektedir. Ücretlendirmesi 20lik çekim ücretidir.
  4. Kemik Retansiyonlu 20 lik Diş Çekimi ; Diş tam gömülü pozisyondadır ve diş eti arasında çene kemiği mevcuttur. Diş eti daha geniş açılır dişin çekilmesine engel olan çene kemiği aşındırılır ve dişe ulaşılır. Devamında normal gömülü diş çekimi gibi diş çekilir. İşlem sonrası antibiyotik kullanımı gerekmektedir. İşlem sonrası şişlik, ağrı ve morarma beklenmektedir. 10 gün iyileşme süresi ön görülür. Diş çekim ücreti 20 lik diş çekim ücretinden daha yüksektir.

20lik diş çekim ücreti ne kadardır?

Türk Diş Hekimleri Birliğinin 2021 yılı için önerdiği fiyat listesi aşağıdaki gibidir. Klinikler arasında farklılık göstermekte olup daha düşük veya daha yüksek olabilmektedir. Kliniğimizden fiyat almak için 0(312) 503 61 51 nolu telefondan veya aynı numaranın whatsapp kısmından bilgi alabilirsiniz.

Diş Çekimi  230,00 TL

Komplikasyonlu Diş Çekimi 395,00TL

Gömülü Diş Operasyonu 740,00 TL

Gömülü Diş Operasyonu (Kemik Retansiyonlu) 1.120,00TL